2020. január 21., kedd

A külcsíny és a belbecs…

Ragyogó tekintet, magabiztos testtartás és kedves mosoly. Könnyed és harmonikus mozdulatok. Észrevétlenül vagy éppen leplezetlen érdeklődéssel figyelnek fel rá az emberek. Külső és belső összhangot sugároz. Tökéletes az összkép - a karakteréhez illő smink, haj, és ruha. De talán még fontosabb a frissesség és derű, ami belülről árad. Már a jelenlétével is provokál. Számít, amit tesz, amit mond. Bár nem törekszik arra, hogy elismerő tekinteteket gyűjtsön be, jól esik leolvasni a csodálkozó kérdést: ki lehet ez a nő?
Nagyszerű érzés is hatással lenni másokra. Tudni a „titkot”, amitől egy hölgy érdekessé válik. Téged láttak-e valaha így? Te láttad magadat valaha így? Vajon milyen fotó készült volna akkor rólad?


Megélnünk azt, hogy figyelnek, érdeklődnek és velünk akarnak lenni mások. Csodás érzés. De mi van, ha nem merjük átélni a nőiesség szabadságát, ha gátlások vannak bennünk alakunk tekintetében, és úgy érezzük, inkább elbújnánk a férfi szemek elől. Próbáljunk meg szimplán elfogadni alkati adottságainkat netán megváltozott formánkat!? Vagy van remény arra, hogy magabiztosan és elégedetten közlekedjünk a világban akár bikiniben is?

Külső megjelenésünkben számtalan tényező játszik közre. Adottság, életkor, testsúly, karakter, kisugárzás, táplálkozási szokások, életmód, leterheltség. Tökéletességre felesleges törekednünk, közhely, de bőven elég saját magunkból kihozni a legtöbbet. Természetesen, sok múlik a kipihentségen, az ápoltságon és a fittségen. Túlterhelten, fáradtan és lestrapáltan ugyanis nehéz tündökölni. A gyenge fizikum és a rossz egészségi állapot szintén fakóvá és fénytelenné teszi a nőt.
Az egészség, a ruganyosság és az energikusság ezzel szemben jelentősen hozzátesz a női vonzerőhöz. Ezek a hozzávalók fontosabbak a legjobb kozmetikumoktól, és a legtrendibb ruháktól is! Miért? Szimplán azért, mert magasabb életminőséget tükröznek. Ha ugyanis jól érezzük magunkat a bőrünkben, nyitottá válunk az élet kínálta lehetőségekre – gazdagabbakká válunk élményekben, tapasztalatokban és ismeretségekben. És ami még ettől is fontosabb, kisugárzásunk lesz tőle. Képessé válunk harmóniát teremteni nemcsak önmagunkban hanem a környezetünkben is. Jóban leszünk önmagunkkal és a világgal. Mindent szépnek látunk magunk körül, és mások is szépnek látnak minket. Vonásaink kisimultak, tartásunk büszke és ellazult lesz. Vágyni fognak a férfiak a társaságunkra.
Bárhonnan is indulunk, aktív életformával mutatósabbá és vonzóbbá lehet tenni külsőnket, Meg lehet őrizni ruganyosságunkat, feszességünket, hajlékonyságunkat, energikusságunkat. Nagy elhatározás és még keményebb munka, de a minőségi változás talán megéri az erőfeszítést. De nemcsak a jó megjelenésről, hanem az EGÉSZségről - testi, lelki, szellemi egységről- is beszélek. Ez pedig mindenki számára kulcskérdés - anyukák esetében nemcsak önmagunk, hanem gyermekeink érdekében is. Sokan felmentik magukat a rendszeres testmozgás feladata alól. A kismamáknak aztán van is elég indokuk erre... Fizikai és lelki értelemben is óriási terhet viselnek, minek vegyenek fel még egyet? Pedig, akik a mozgást választják a regeneráció eszközéül, egy idő után rájönnek, mennyi minden pluszt kapnak általa. A felfrissülést, a kiegyensúlyozottságot, azt a plusz erőt és energiát amivel sokkal könnyebb venni a hétköznapok kihívásait.
Szeretnénk saját egyedi jelenségünket megmutatni a világnak. Szeretnénk előbújni titkos rejtekhelyünkről. S hangosan felkiáltani, hogy hahó, én is itt vagyok! S szeretnék, ha lenne legalább egy ember, aki azt válaszolja – „Csodállak. Az élénkségedért, a furcsaságodért, a lelkesedésedért, a sajátos humorodért, a csendességedért, a lázadó véleményedért. Vagy egyszerűen csak azért, hogy itt vagy velem.” Mert titkon hisszük, hogy valakinek ez számít! A külső megjelenés fontos, hiszen ezt érzékeli a külvilág belőlünk először. Népszerűséget, elismerést, elfogadást, szeretetet és szerelmet hozhat. De csak akkor, ha belső lényünkkel harmóniában jelenik meg. S akkor hamis másolatok helyett eredeti és őszinte emberi lényekkel találkozhatnánk. Akik megkeresték a kapcsolatot önmagukkal. S önmaguk tökéletlenségében tökéletessé váltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése