2016. november 15., kedd

Aktívan a babával 36. hét

ANYA

Regenerálódás a testmozgással: Bizonyos élethelyzetek különösen háttérbe szorul a fizikai munka. Ilyen a várandósság és a szülés utáni "kímélő" időszak. Tévesen, sokan azt gondoljuk, hogy ilyenkor a mozgás kifejezetten tilos, sőt ártalmas. Pedig épp ellenkezőleg: nagyon is fontos az állapotunkhoz mért könnyed átmozgatás. Ez nemcsak az anyagcserét fokozza, így égetve a kalóriákat, hanem az izmokat és az ízületeket is karban tartja. 

A teherbírásod és külsőd évek hosszú munkája és mozgásban gazdag - vagy szegény életmódunk tartós minősége alatt vált olyanná, amilyen. Azonban nem szabad meg feledkezned arról sem, hogy a végeredményt a táplálkozási szokások és az öröklött alkati adottságok is erősen befolyásolják. Akár megőrizni, akár visszanyerni szeretnéd egészséges és esztétikus állapotodat, tudatosan foglalkoznod kell a kondícióddal. Csak így őrizheted meg fiatalos ruganyosságodat.

BABA

A baba fejlődése: mozgáskészség tekintetében kúszás-mászás gyakorlásának időszakába lép a baba. Emellett, ülő helyzetben oldalazik már, fekvő helyzetből fel tud ülni, hosszabb ideig tud ülni egyedül. Kapaszkodva fel tudja húzni magát állásba. Keze egyre ügyesebb, átvesz dolgokat egyik kézből a másikba. Értelmi érzelmi és beszédkészség tekintetében egyre színesebb érzelmi önkifejezése. Kezd tudatosulni benne, hogy a tárgyak akkor is léteznek, ha nem látja azokat. Kezdi keresni az eldobott tárgyakat.

Kedvenc játéka: elrejtett tárgyak keresése, tapssal kísért énekek, közös mászás a mamával.

Tipp: törekedj arra, hogy a gyermek minél többet legyen a talajon, mászás helyzetben, semmiképpen ne jártasd a gyereket!

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Hód

Kh.: hátsó fekvőtámasz
1. ü.: csípő leengedés talajig
2. ü.: csípő emelés vissza vízszintesig, kiinduló helyzetbe
Ismétlésszám: 10x

Hátsó fekvőtámaszban a váll, csípő, sarok egy vonalban. A testsúly egyenletesen eloszlik a karon és a lábon. Csípő leengedéskor nem kell a talajt érinteni, elég felette megtartani a testsúlyt.

Gyermekkel: megtaníthatod a gyermeknek, hogy másszon fel a hasadra és üljön vagy feküdjön ott (=Zsoké tarás). Így ő is élvezheti a liftezést. Csak akkor engedd, hogy felüljön, ha stabilan kapaszkodik. Csak addig emeld a csípőt, amíg biztonságos neki, és kényelmes neked.

Hatás: kar, törzs, far, lábizom erősítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése