2012. március 7., szerda

7+1 tipp a tavaszi megújulásra

Kitavaszodott. Itt a megújulás ideje. Rendezzetek Ti is egy kis tavaszi nagytakarítást testben és lélekben! Íme egy kis biztatás és néhány apró trükk a változáshoz.


A hosszú tél után ahogy a nap első simogató sugarai megérintenek, testem és lelkem ébredezni kezd. Elgémberedett tagjaimat kinyújtóztatom, nagyot szippantok a friss levegőből és élvezem a szikrázó napsütést. Hívogat a természet: gyere ki a szabadba! Én pedig engedve a csábításnak otthagyom kényelmes kuckómat, és nekivágok a zsibongó világnak.

A tavasz a megújulás évszaka. Ilyenkor valahogy késztetést érzünk arra, hogy
1. mérlegre álljunk
2. tükörbe nézzünk
3. számvetést tartsunk...

Részletekért kattints a További Bejegyzésekre!



A  kitörő tavasz energiájával bátorít minket arra, hogy szembenézünk önmagunkkal. Az eddigi életmódunkkal, napi rutinjainkkal, hiedelmeinkkel, valamint ezek következményeivel külsőnkben és belsőnkben... Felismerve a hiányosságokat pedig akár készek is vagyunk a változás mellett dönteni.
Arcunk, alakunk és ruhatárunk frissítésre vár... Lelkünk vidámságra, pozitív impulzusokra és harmóniára szomjazik. Itt az idő, hogy észrevegyük jelzéseiket! Apró változtatásokkal, egy kis figyelemmel és gondoskodással testünk és lelkünk képes látványosan megújulni.

Kisgyermekes szülőként talán még kevesebb személyes terünk adatik. Még kevesebb energia, kedv és idő ahhoz, hogy személyes igényeinkkel foglalkozzunk. Elsodornak minket a hétköznapok, a tavaszból nyár lesz, és mi sokszor továbbra is lestrapáltan, fakón végezzük a dolgunkat.
A gyermekeink viszont válaszolnak a tavasz hívására: rabul ejti őket a szabadság érzése, érdeklődéssel csodálkoznak rá a természet új csodáira. Szinte minden percüket a szabadban töltenék, pezsdül a játszótéri élet is. Túlfakadó energiájukkal nehéz lépést tartani...


Kedves anyukák, apukák, lehet ez másképpen is! Arra biztatlak benneteket (és persze magamat is), hogy álljatok meg egy pillanatra, és használjátok ki a tavasz megújító lendületét a változásra. Gondoljátok végig, hogy hogyan tudnátok időt szakítani arra, hogy rendezzétek gondolataitokat és megtervezzétek a megújulás konkrét lépéseit.


Engedjétek meg, hogy néhány üdítő tippet osszak meg veletek csokorba gyűjtve. Higgyétek el ezekkel az apróságokkal testetek és lelketek is kitavaszodik majd!

1. Igyál naponta 15 pohár tiszta vizet!
2. Minden étkezés előtt egyél egy kis gyümölcsöt!
3. Sétálj naponta legalább fél órát!
4. Szánj tornára10 percet minden reggel ébredés után!
5. Naponta meditálj/relaxálj/tölts időt a saját gondolataiddal.
6. Olvass értékes gondolatokat!
7. Élesítsd ki a figyelmed a körülötted található szépségekre!
+1 Hangold magad pozitívra!

2 megjegyzés:

  1. kedves szülők, ha a gyermeketek nagyon jó sportoló, és eredményes a sportágában, akkor mindenképp ajánlom ezt az oldalt. Nagyon hasznos. A MOL Új Európa Alapítvány idén is támogatja a fiatal sportoló tehetségeket http://urli.nl/ujeuropasport

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az információt. Továbbítom személyes ismerőseimnek.

    VálaszTörlés