2013. február 19., kedd

Harmadik pillér - Pihenés 2.

Minden élőlény  energiakészlete véges. A hosszú élet titka az, hogy készleteinket takarékosan használjuk. Az evés, alvás alapvető energiaforrásunk, de energiát gyűjthetünk másképpen is. Egy kellemes erdei sétából, egy építő társaságból, egy izgalmas regény olvasásából, vagy testünk megtornáztatásából, lelkünk kényeztetéséből energiát nyerhetünk.  Mindaz, ami nevetéssel, sikerélmény érzésével, testi-lelki felüdüléssel jár, ami hozzásegít a nyugalom és a béke, azaz a harmónia állapotának megteremtéséhez. Mindannyiunk számára ott a lehetőség, hogy tudatos életmóddal éljen hosszú, minőségi életet. Ehhez pedig elengedhetetlen az energiatartalékaink és forrásaink tudatos használata.

Részletekért kattints a További Részletekre!


Kikapcsolás, felfrissülés módjai

Lelkünk lecsendesítése

Keresünk egy csendes és szép kis helyet, ahol egyedül lehetünk. Tudatunkat irányítva kikapcsoljuk a bent zakatoló gondolatainkat, ellazítjuk feszültséggel teli testünket. Eltávolodva a világ külső zajaitól és a fejünkben zakatoló gondolatainktól tudjuk, béke és nyugalom vár ránk. Ott találkozhatunk önmagunkkal.

Meditációval, autogén tréninggel, a relaxáció különböző módjaival, biblia olvasással és imádkozással el tudunk vonulni lelünk egy csendes kis szigetére, ahol pozitív és építő gondolatok töltik be teljes valónkat. A lelket simogató állapot rejtett energia tartalékokat szabadít fel bennünk, visszatérve a külvilágba pedig újult lendülettel folytathatjuk teendőinket. 

 Inspiráló környezet

A környezet hat ránk szépségével, furcsaságával, érdekességével, csendjével vagy éppen sajátos "zenéjével". Beengedve egy hely, egy akár másik ember ragyogását, töltődünk. Kizökkenünk a napi mókuskerékből, monotonan ismétlődő belső monológjainkból. A környezet oly varázslatos, hogy végre nincs időnk magunkra figyelni. Magával ragad az.

Aktív programok

Fizikai bevonódás, sport, túra vagy épp kerti munka. Olyan munka ez, amire koncentrálni kell a maga egyszerűségében. Koncentrálni a tevékenységre és az erőkifejtésre. Így képes arra, hogy kimozdítson és feltöltsön. Garantált a fizikai elfáradás, de ezzel egy időben a lelki-szellemi felfrissülés és a jó alvás is.

Alkotás

Rajzolás, fotózás, írás, stb... Élmény, megtapasztalás, melyet át akarunk adni másoknak. Belülről érezzük, hogy hozzá kell tennünk valamit a világ nagy "kirakójához". És az alkotási folyamat magával ragad, ezzel pedig tökéletesen kikapcsol. 

Érintés

Talán meglepő, hogy listámra felveszem ezt az ősi technikát. Az érintés - simogatás, masszázs pedig csodákra képes. Mintha valami különleges rezgés kelne életre közben... Kellemes zenével, néhány mécses pislákoló fényével, finom illóolajjal "fűszerezve" garantált a testet és lelket megújító felfrissülés.

 Olvasás

Egy másik módszer arra, hogy kilépjünk pillanatnyi világunk zajából. A könyv képes elkalauzolni egy másik birodalomba, a képzeleted keltette birodalomba.  

A fáradtságról és az ún. energiarablókról még több itt: Harmadik pillér - Pihenés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése