2013. március 29., péntek

A kismama bőrének ápolása

Van természetes megoldás. Házi szerekkel is óvhatjuk, védhetjük a kismama bőrét is. Ajánlom a natúr kozmetikumokkal foglalkozó szakember tippjeit nem csak a kismamák igénybevett bőrének ápolására.

Részletekért kattints a További bejegyzésekre!

1. A pocakot mindképpen kell ápolni bőrpuhító, hidratáló krémmel, hogy ne feszüljön, és ne úgy nyúljon. Így elkerülhető, hogy később csíkok maradjanak a bőrön. ( Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy ez adottság kérdése is, mert akinek eleve lazábbak a kötőszövetei, azt önmagában krémmel nem lehet nagyon befolyásolni.)

Javaslatok: a sheavaj nagyon jól puhítja és ápolja a bőrt, hasra pedig szőlőmag olajt lehet kenegetni. Önmagában ez a két olaj is hatékonyan használható.

2. A narancsbőr szintén egy olyan dolog, amit egy krém nem előz, ill. szüntet meg. A bőr mélyebb rétegeiben alakul ki, nagyrészt szintén alkat és hajlam kérdése. Segíteni természetesen segíthetnek kozmetikumok, de elsősorban táplálkozással és testmozgással, valamint masszázzsal előzhető meg. 

Javaslatok: amennyire bírjuk, meg kell próbálni erős, dörzsis szivaccsal vagy fürdőkesztyűvel fürödni. Ez eleve élénkíti a bőrt. Fürdés közben a bőr a melegtől  felpuhul, kinyílnak a pórusok, így nagyon hatékony, ha utána (egy héten egy-két alkalommal) fogjunk egy-két maroknyi kicsit durva tengeri sót és ezzel is dörzsöljük végig, finoman masszírozva a bőrt, ahol kell. Ezt a módszert igazából alkalmazhatjuk a teljes testfelületünkön, akár arcra is, de ott nagyon finoman. (Lehet pl. a szivacsra is szórni, úgy könnyebb bedörzsölni). Ennél jobb bőrradír a szakértő szerint nem kell, a só ráadásul mélyről méregteleníti a bőrt.


3. Mell, popsi comb ápolására kiválló kúra a következő:
- először egy jó dörzsis, meleg vízes fürdés, kicsit törülközés, 
- utána mellet, combot, feneket mézzel bekenni és végig paskolgatni.

A méz nagyon finomítja és puhítja a bőrt..  Érzetre is és látványra is. Egy idő után a bőr már prímán ragad, húzódik a bőr, a paskolástól ki is pirosodik. Olyan ez, mint egy jó kis vákuumos masszázs, és a méz is erős méregtelenítő. Természetesen ezt is addig kell csinálni, amíg nem kellemetlen. Vigyázat, egy alkalommal nem lehet felszámolni az elmúlt hosszú évek nyomait, de a kúra kíméletes és kitartó alkalmazása látványos javulást eredményez, illetve segít megelőzni a bőrhibák kialakulását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése