2013. május 14., kedd

Mozgással a Fittségért - Mellek és várandósság

Változások - terhesség és szoptatás 

A terhesség alatt és a szoptatás során, a tejtermelés következtében jelentősen megváltoznak melleink. A szoptatás alatt az emlők oly mértékben megduzzadnak, akár 2-3 számmal nagyobb melltartó is kellhet. Ennek még örülhetünk is, csak hát a szoptatás befejeztével a mellek mérete ismét csökken. A nagymértékű méretváltozás pedig nyomot hagy a formáján. Ha ebben az időszakban, illetve még a terhesség alatt megtettünk minden óvintézkedést, akkor a szoptatás elmúlásával az emlők többé-kevésbé visszanyerik eredeti formájukat (talán egy kicsit lazább szerkezetben).

Tehát, nem a szoptatásról kell lemondani, hanem: 1. már a babavárás során ápoljuk a mellünket természetes olajokkal, hogy megelőzzük a striák, csíkok kialakulását, 2. hordjunk megfelelő méretű, jó alátámasztású melltartót terhesség és szoptatás ideje alatt is, 3. végezzünk célzottan mellfeszesítő gyakorlatokat.

(Nem csak) tornagyakorlatokkal a formás keblekért

Akár terhesség alatt, akár szoptatás közben vagy után, akár teljesen más élethelyzetben vagyunk, érdemes figyelmet fordítanunk kebleink szépségére. A legjobb befektetés a mellizom erősítő torna. De ezen túlmenően elengedhetetlen a fentiekben már említett krémmel ápolás, és a megfelelő melltartó hordása is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése