2014. március 27., csütörtök

Komment a kismama edzésnaplójához

"Szia kedves Kismama!

Nagyon inspirálónak találom a blogodat, és rengeteg erőt ad nekem. Első babával vagyok terhes, a 22. hétben. Szeretnék én is fitt maradni a terhességem alatt, és utána visszanyerni gyorsan az alakomat, ahogyan olvastam, én is hasonló alkattal rendelkezem, mint Te. A terhesség előtt 56 kilóval indítottam, mostanra sem híztam túl sokat, 59 lettem. Hozzá 170 cm-s magasságommal bizakodom, hogy a végkifejletet sem lesz nagyon megerőltető ledolgozni! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat, nagyon megnyugtató, hogy amiket elképzeltem más már meg is valósította. Egyelőre munka mellett örülök, hogy heti 2x kismama jógázom itthon, és párommal rendszeresen sétálunk! Mi Németországban élünk, itt fog a baba születni a helyi klinikán, ami nagyon tetszik, mert nagyon modern, és sokat segítenek a szülés utáni regenerációban. Már keresek ún. "Hebamme"-t, aki kismama tornát tart és felügyeli a terhességem menetét!

Csak így továbbra is!"

.............................................
Kedves Babaváró Kismama! 

Nagy örömmel olvastam a soraidat. Boldogsággal tölt el, hogy személyes példámmal valamint tapasztalataimmal és háttértudásommal  más kismamákat és anyukákat köztük Téged is segíthetlek. 

Minden kismamának és édesanyának saját elképzelései és tervei vannak arra nézve, hogy hogyan próbálja a lehető legjobban venni a "baba projekt" óriási próbatételét. Mert akárki akármit mond, a várandósság 9 hónapja, a szülés és aztán a babázás hónapjai igen megterhelőek fizikai és lelki értelemben is...

Nekem nagyon sokat adott és ad a mozgás. Torna, úszás, séta, futás meggyőződésem, hogy jótékonyan hat az édesanyára. Természetesen a megfelelően megválasztott terheléssel, és orvosi engedéllyel. Azt hirdetem (mert mindig is hittem benne és mert magam is tapasztaltam), hogy édesanyaként is van megoldás arra, hogy fittek, formásak és kiegyensúlyozottak maradjunk/illetve váljunk újra.

Pocakos időszakomban a mozgás legfőbb szempontjai közé tartozott, hogy javuljon a közérzetem, átmozgassam egyre kötöttebbé váló ízületeimet, és kikapcsolódjak. Később, ahogy a pocakom egyre nagyobbá vált, a mozgás kiegészült a relaxációval is. Egyfajta tudatos befelé fordulás volt ez, hangolódás a pocakomban növekedő babára.

Kedves kismama, Te a 22. hétben jársz. Valószínűleg túl vagy a kezdeti kellemetlenségeken, és pocakod már kezd gömbölyödni. Talán a babavárás legszebb hónapjai várnak rád. Tapasztalhatod, ahogy a kisbabád napról napra gyarapszik, és a boldog várakozás (és izgatottság) jellemzi majd napjaidat. Engedd meg, hogy a naplómból ide linkeljem az én edzésterveimet ebből az időszakból. Ez mutatja, hogy én mit mertem biztonsággal mozogni akkroban. http://www.kismamaedzesnaplo.blogspot.hu/2013_04_01_archive.html

Ha pedig kérdésed lenne, fordulj hozzám bizalommal. Immár egy egész szakember csapat állmögöttem. A te időszakodban különösen ajánlom őt: 
Gátizomtorna szerintem különös jelentőségű, ha gondolod ezt is próbáld ki: Gátizomtorna
Vagy nézd meg kismama mozgással kapcsolatos írásaimat itt: http://www.tuttifitti.hu/p/normal-0-21-false-false-false-hu-x-none.html

Gondtalan babavárást kívánok!

Csoba Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése