2016. június 30., csütörtök

Aktívan a babával - 12. hét

ANYA

A napi torna: Az aktív tevékenységek – pl. a tornagyakorlatok - a maguk egyszerűségében képesek lekötni teljes figyelmedet. Miközben pedig koncentrálsz a helyes technikai végrehajtásra és az erőkifejtésre, kikapcsolódsz és töltődsz. Garantált a fizikai elfáradás, de ezzel egy időben a lelki-szellemi felfrissülés és a jó alvás is.

Tipp:
1. A gyakorlatokat séta után végezd, miután kissé bemelegítetted a testedet!
2. Először végezd el az általános gimnasztikai gyakorlatokat! (3. melléklet)
3. A gyakorlatokat tele gyomorral ne végezd!
4. Viselj kényelmes öltözéket, amiben szabadon mozoghatsz! Legjobb, ha mezítláb, szőnyegen vagy összehajtott takarón gyakorolsz.
5. Levegős helyen gyakorolj, ahol nem ütközhetsz bele semmibe!
6. Mindenekelőtt figyelj saját magad és a gyermeked testi épségére!
7. A feladatokat semmiképp ne erőltesd, vedd figyelembe korlátaidat!
+1. Fokozatosan haladj a tökéletes végrehajtásig!

BABA

A baba fejlődése: A három hónapos gyermek hason fekve fejét emeli, alkarján támaszkodik. Megjelenik az oldalra fordulás. Ha a kezébe adunk egy játékot, azt rövid ideig megtartja, ránéz. Kezd ütőmozdulatokat végezni, két kézzel nyúl a tárgyak után. Hátán fekve figyeli saját kezeinek mozgását, ki-be csukja az öklét. A kezébe adott csörgőt néhány pillanatra megfogja, de közben még nem nézi. 

Mosolyog, ha meghallja a hangodat, és a hang irányába fordul. Hangokat ad, ha beszélnek hozzá. Tetszik neki,ha csiklandozzák, beszélnek hozzá vagy énekelnek neki.

Tipp: Készíts házi csörgőt kis műanyag palackba tett rizs vagy babszemekkel? Fokozottan figyelj arra, hogy jól lezárd a palackot!

ANYA ÉS BABA

Baba-mama jóga: a jóga olyan erőforrás, ami konkrét segítséget jelenthet a babázás testileg-lelkileg megterhelő  időszakában. Speciálisan kidolgozott fajtája, a baba-mama jóga végigkíséri egy nő visszaváltozását. A jóga általános alapelveivel összhangban a szülést követő gyors regenerációt segíti. Már a kezdet kezdetétől pozitív körülményeket biztosít a kisbaba számára. Ha szeretnél egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabáddal, érdemes gyakorolni.

Tipp: Figyeld a babád. Igazítsd az ismétlésszámot, a gyakorlatok időtartalmát és a kivitelezési módját a hozzá. Amennyiben a gyermek még nem képes vagy nem szereti a gyakorlatot, végezd egyedül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése