2016. június 28., kedd

Aktívan a babával - 9. hét

ANYA

Erősítés - lábgyakorlatok: lábszár és a boka átmozgatása a szülés utáni torna fontos része. A fizikailag legyengült édesanya számára a lábszár vérkeringésének élénkítése a visszerek kialakulásának elkerülése érdekében is szükséges. A lábboltozat megerősítése pedig elengedhetetlen a babát cipelő édesanyának.

Gyakorlat:

1. Hason fekvés, térdhajlítás, ebben a helyzetben végezz bokakörzést. (A gyakorlat hanyatt fekvésben is végezhető).
2. Hanyatt fekvés, térd felhúzva, boka a levegőbe emelve. Lábujjaidat erőteljesen húzd be, majd nyújtsd széjjel.
3.  Hason fekvés, homlok a kéz alatt. Végezz térhajlítást-nyújtást felváltva. (hanyatt fekvésben, térdhajlításból indítva is végezhető).

BABA


Az első játékok a babával

Puszi és cirógatás: A gyermek egy takarón fekszik a hátán. Simogasd végig a testét különböző anyagokkal, és nevezd meg a testrészeket. Figyelj a megfelelő hőmérsékletre. Hasra is fordíthatod a babát, és a hátát is végig simíthatod. Ez a feladat javítja a gyerekek bőrérzékelését, segít a testséma, testtudat kialakulásában.

ANYA ÉS BABA


Babahordozós torna: a babád megérkezésével teljesen átalakul az életed. Átmenetileg fenekestül felfordulnak a mindennapjaid. A szülés felfokozott élménye után azonban fontos, hogy  ismét helyreálljon a testi és lelki egyensúlyod. Csak így tudod elérni, hogy a babával együtt töltött időt a harmónia járja át.  A közös mozgás és játék már a kezdetektől építi a kapcsolatodat a babáddal. Lehetőséget nyújt arra, hogy már csecsemőkorban egy hullámhosszra hangolódj a gyermekeddel és ezt később megőrizd akár egész élete folyamán. Az első közös tevékenységek egyike a baba-mama torna.  Kezdetben a gyakorlatokat úgy végezheted, hogy a babádat hordozókendőbe teszed. A babád társaságában biztonságosan, fokozatosan nyerheted vissza az alakodat és izomtónusodat, építve belső megerősödésedet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése