2016. július 1., péntek

Aktívan a babával - 18. hét

ANYA

Tippek a futáshoz:
1. Fokozottan figyelj a testtartásra, különösen, ha babakocsival vagy hordozókendővel indulsz neki.
2. Mindig melegíts be kocogás előtt egy kis sétával, és néhány gimnasztika gyakorlattal.
3. Öltözz időjárásnak megfelelően.
4. Tudatosan válassz jó minőségű futócipőt.
5. Viselj speciális sportmelltartót (ez különösen fontos, ha szoptatsz). A mellek védelme és a tejtermelés miatt is fontos, hogy a melltartó ne legyen se túl szoros, se túl laza, de megfelelően rögzítse a melleket. Ha nagyon rázkódnak, vagy feszülést érzel, lassíts a tempón vagy válts át gyaloglásba.
5. Figyelj a helyes futó technikára.
6. A terhelés megválasztásakor vedd figyelembe életkorodat, edzettségi szintedet, a szülés időpontját.  A szülés esetleges speciális körülményei, vagy mozgásszervi problémák esetén válaszd inkább a gyaloglást, és kérd ki szakember (gyógytornász vagy sportorvos) véleményét.
7. Figyeld magadat, és csak annyira terheld a szervezetedet, amennyire jól esik. Ha kifáradtál, akár állj meg, sétálj egy kicsit, aztán folytathatod a kocogást.
+1. Ha a gyermeket még vagy már nem tudod bevonni a közös programba, kérj segítséget, hogy egyedül tudj futni menni.

Babatorna - Lábtánc: Két lábát emeld a feje felé (ha sikerül érintsd meg az orrát vagy a homlokát), majd vissza. (4-18 hónapos korban javasolt). A piciknél ne erőltesd a nyújtást! Ez a feladat előkészíti a baba fordulását, lazító és erősítő hatású.

BABA

Babatorna - Lábtánc: két lábát emeld a feje felé (ha sikerül érintsd meg az orrát vagy a homlokát), majd vissza. (4-18 hónapos korban javasolt). A piciknél ne erőltesd a nyújtást!

Hatás: ez a feladat előkészíti a baba fordulását, lazító és erősítő hatású.

ANYA ÉS BABA

Baba-mama torna: A baba és a gyermek számára kihívás testi képességeinek a próbára tétele. Erősödik, ügyesedik és élményeket gyűjt mozgás közben. Az édesanya tornájával nemcsak önmagát mozgatja át, hanem a gyermeknek is vidám pillanatokat szerez. A baba az „edzés” közben, vagy mint egy amolyan súlyzó „funkcionál”. A feladatok fejlesztik a gyermek mozgásérzékelését, az egyensúlyérzékét, és a háromdimenziós térérzékelését valamint segítik a helyes testtudat kialakulását. A felnőtt szempontjából alapvetően tartásjavító és erősítő jellegűek.

Tipp:
1. A gyakorlatok során vedd figyelembe a gyermeked életkorát, képességeit és igényeit. Semmit ne erőltess!
2. Figyeld a gyermeked! Igazítsd az ismétlésszámot, a gyakorlatok időtartalmát és a kivitelezési módját hozzá. Amennyiben a gyermek még (vagy már) nem képes, vagy nem szereti a gyakorlatot, végezd egyedül, esetleg súlyzóval.
3. Ha csak teheted, találj ki egy rövid mesét, énekelj egy oda illő dalocskát a feladatokhoz kapcsolódóan.Torna a babával - 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése