2016. augusztus 31., szerda

Aktívan a babával - 21. hét

ANYA

Far és combizom: A far és a felső lábszár izmok meghatározó idomként rajzolódnak ki testeden. A tónusosabb, feszesebb izomzat esztétikusabb külsőt kölcsönöz neked. De az edzett izomzattal energikusabb, könnyedebb a mozgásod is. Az izmok tónusát, feszességét elsősorban a testmozgás határozza meg. Munka nélkül minden izom elsatnyul, elfedi a zsírszövet. Még a szerencsésebb alkatúak is veszélyben vannak, ha sokat ülnek, és keveset sétálnak, futnak, edzenek rendszeresen. 

Nagyon sokféle formáját választhatod a mozgásnak, széles a kínálat akkor is, ha a combra és popsira "megyünk ár". Vannak általánosan megmozgató sportok, például, a biciklizés, az úszás, a lovaglás, a tenisz - és a többi dinamikus labdasport a comb és a farizmokat különösen megdolgoztatják. Vannak olyan hétköznapi tevékenységek, amik szintén e területekre erősítenek: lépcsőzés, a taposás, guggolással járó házimunka. Aztán vannak speciális edzés programok is, amik célirányos gyakorlatokkal garantálnak gyors, látványos eredményt. Ilyenek a különböző alakformáló tornák. 

Tipp: A bőr feszességének kialakítása táplálkozással és testmozgással, valamint masszázzsal lehetséges. Kiegészítésként bőrápoló készítmények illetve bőrkúrák is ajánlottak.

BABA

Babatorna - Görgetős: A gyermek egy takarón fekszik a hátán. A bal lábánál fogva fordítsd oldalra. Várd meg, amíg aktívan próbálja húzni magát és átfordul a hasára. Majd fordítsd vissza, és jobbra is végezd el vele ugyanezt a mozdulatot. (4-8 hónapos korban javasolt).

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Hullám szörf

1. Kh.: térdelőállás, lábfej visszafeszítve, a gyermek háttal lovacska tartásban.
1. ü. ereszkedés sarokülésbe.
2. ü. emelkedés kh-be. Ismétlésszám: 10x

2. Kh.: térdelőállás, lábfej visszafeszítve, a gyermek szemben lovacska tartásban.
1. ü. ereszkedés közben kiülés oldalra (egyszer bal lábszár mellé, egyszer a jobb lábszár mellé).
2. ü. emelkedés kh-be. Ismétlésszám: 10x

A gyakorlat közben figyelj a testtartásra: törzs mindig egyenes, nem dől sem előre, sem hátra. Könnyítés: kiülés helyett súlypont kihelyezés egyik és másik oldalra. (Térdízületi problémák esetén csak minimálisan hajlítsd a térdet). Ne szorítsd a gyereket, inkább könnyíts a feladat végrehajtáson. A lovacska tartást 5 hónapos kortól ajánljuk, hiszen a picit ültetni csak akkor szabad, ha már a földön is próbálgatja magától. Ha hinta tartásban tartod, már 4 hónapos babával is végezhető.

Hatás:  a gyakorlat erősíti a kar, törzs, comb és farizmokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése