2016. augusztus 31., szerda

Aktívan a babával 22. hét

ANYA

Far és combizom: A popsi domborulata és a comb egyes görbületei meglehetősen „problémás területet" alkotnak. Itt jelentkezik először a narancsbőr. Ide rakódik le legkönnyebben a felesleg - alkattól függően különböző mértékben. De itt vesszük észre azt is először, hogy kezdünk „kinőni” nadrágodból. A legtöbb nő nagyon nehezen tud formás-feszes idomokat szerezni, még akkor is, ha rendszeresen dolgozik értük. Néhány egyszerű gyakorlattal azonban sokat tehetünk e kényes terület „karbantartásáért”.

Gyakorlat:

1. gyakorlat - far és hátsó combizom erősítése a falnál (vagy bármilyen nehéz tárgy közelében)
Állj bármilyen fal elé pár centi távolságban, és az egyik sarkad – nyújtott lábbal – nyomd hátrafelé a falnak. Ismételd a gyakorlatot 10x, majd lábtartás cserével is.

2. gyakorlat - combizom, csípőizom erősítése a falnál
Támaszkodj a hátaddal a falnak úgy, mintha a fal mellett ülnél- a térd 90 fokos szögben behajlítva, lábszár a talajra merőleges. Maradj ebben a testhelyzetben 0,5 percig. Ismételd a gyakorlatot 3-4x, ha bírod, növeld az időtartamot 1 percre.

3. gyakorlat –far és combizom erősítés a széken
Karfás székben csússz egész hátra, majd ülj széles terpeszbe, a combjaid mintha a karfának ütköznének. Távolítsd a combokat úgy, mintha szét akarnád nyomni a karfákat. Ismételd a gyakorlatot 10x.

BABA

Babatorna - Lábfejtorna: Ültesd vagy fektesd a gyereket magaddal szembe a földre. Told a lábfejét fel (pipába), majd le (spiccbe), először egyik, majd másik lábbal. Ez a feladat segít a lábboltozat kialakulásában és a lúdtalp megelőzésében. Már 4-5 hónapos babákkal is lehet játszani, de ott a gyerekek még fekszenek.

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Balerina

1. Kh.: bal oldalfekvés, felkartámasz, a gyermek hanyatt fekvésben melletted.
1. ü. jobb lábemelés, belégzés.
2. ü. jobb láb leengedés kh-be, kilégzés.

2. Kh.: bal oldalfekvés, felkartámasz, a gyermek hanyatt fekvésben melletted.
1. ü. jobb lábemelés előre, belégzés.
2. ü. jobb láb vissza kh-be, kilégzés.

3. Kh.: bal oldalfekvés, felkartámasz, a gyermek hanyatt fekvésben melletted.
1. ü. jobb lábemelés hátra, belégzés.
2. ü. jobb láb vissza kh-be, kilégzés.
Ismétlésszám: 10 x (lábtartás cserével is)

A gyakorlat során ügyelj arra, hogy a csípőn támaszkodj, ne a fenekeden. A könyök, váll, csípő, láb egy vonalban. A szabadon maradt kezeddel öleld át a gyermeket. Ebben a helyzetben énekelj, mondókázz a gyermeknek vagy érintsd, simogasd őt, mert a nagyobbacska már elmászik. Ha a gyermek már 6 hónapos, esetleg emelgetheted az ő lábát is.

Hatás: A gyakorlat erősíti a comb, far és törzsizmokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése