2016. szeptember 15., csütörtök

Aktívan a babával 25. hét

ANYA

Szép has (nem) csak tornával: A hasfal izmainak  több fajtája van: egyenes hasizom, külső és belső ferde hasizom, haránt hasizom. Együttes feladataik a törzs mozgatása, az állandó hasi nyomás biztosítása, a hasi légzés segítése és a hasprés. Ezen kívül segítenek a gerincet megfelelő helyzetben tartani. A hasadat úgy teheted széppé, ha kitartóan dolgozol 1. a zsírpárnák eltüntetésén, 2. az izomzat erősítésén, 3. a bőr feszességének javításán. A kérdés komplex, a három területre egyszerre szükséges  hatni.

Hogyan?

1. Vitamindús diétával: ez nemcsak a zsírpárnák eltüntetése miatt fontos, hanem a bőr belső táplálása miatt is.
2. Rengeteg folyadék fogyasztásával: ez a bőr belső hidratálása miatt, és a fogyás miatt fontos.
3. Bőrfeszesítő krémekkel, váltott zuhannyal: a bőr külső feszességére hathatsz.
4. Mozgással: általános keringésfokozással javítod az anyagcserét, égeted a zsírt, célirányos erősítő gyakorlatokkal erősíted az izomzatot.

BABA

Az első játék a babával: A gyerek a karodban ül. Énekeljétek a „Sétálunk, sétálunk…” című dalt. „Csüccs”-re rugózz térdhajlítással! (Hinta tartásban már 4 hónapos kortól lehet végezni, amikor még nem ül a baba). Ha már tud járni, együtt sétálhattok kézen fogva, és „Csüccs”-re guggoljatok le egyszerre. (kb. 11 hónapos kortól). A gyakorlat fejleszti az egyensúlyérzéket. 

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Csónak a tengeren

1. Kh.: nyújtott ülés (térd 20 fokos szögben felhúzva, talp a talajon), a gyermek a hasán fekszik a mellkasodon matrac tartásban.
1. ü. dőlés hátra törzzsel 45 fokos szögig, kilégzés.
2. ü. emelkedés vissza kh.-be, belégzés. Ismétlésszám: 8-10x

2. Kh.: hanyattfekvés (térd 20 fokos szögben felhúzva, talp a talajon), a gyermek a hátán fekszik a mellkasodon matrac tartásban.
1. ü. felülés nyújtott ülésbe, kilélegzés.
2. ü. ereszkedés hanyattfekvés kh-be, belélegzés. Ismétlésszám: 8-10x

A gyakorlat során kis mozdulatokat végezz. Dőléskor a hasizom végig megfeszítve, ne zuhanj le a talajra. Felüléskor teljesen függőleges helyzetbe ne ülj fel. A gyermek testhelyzete végig változatlan. Puha talajon feküdj, ha a gyerek már forog és lefordul rólad, ne üsse meg magát. A matrac tartás már 3 hónapos kortól ajánlott.

Hatás: a gyakorlat erősíti a csípő és a törzsizmokat. Fejleszti a gyermek egyensúlyérzékét, idegrendszeri érését, erősíti a törzsizmokat, segíti a fejkontroll kialakulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése