2016. szeptember 26., hétfő

Aktívan a babával 26. hét

ANYA

A feszes kar: Azt gondolhatnád, hogy ez a testrészed talán nem is olyan fontos az esztétikum szempontjából. Hogy a súlyfelesleg, a löttyedt bőr máshol sokkal látványosabb… Hogy a túl erős kar amúgy sem nőies.  Ráadásul, a legtöbbször ruha fedi a válladat, a fel- és alkarodat. De ahogyan a kezed  (körmöd és a kézfejed ápoltsága) árulkodik rólad, úgy a kivillanó felső idomok is meghatározó részei megjelenésednek. Mivel napi tevékenységeidben sokat használod a kezedet, karodat, hamarabb tűnik elő, mint bármelyik más testrészed. Érdemes dolgozni ezekkel az izmokkal, hiszen a szép feszes kar erőt, fiatalságot sugall. Mielőtt azt gondolnád, hogy emeled a gyermekedet éppen eleget. Jó, ha tudod, hogy az állandó cipekedés nem helyettesíti a karizom erősítést. A célzott gyakorlatok ugyanis arányosan dolgoztatnak meg minden izmot. Nemcsak erősítenek, hanem javítják az ízületek mozgékonyságát is. Eredményként pedig napról-napra egyre tónusosabb felkar gazdája lehetsz. Ne feledd azonban, hogy  a szép izmok csak akkor válnak láthatóvá, ha a felesleges zsírt is elégeted. Ezért az erősítés mellett az általános testsúlycsökkentő sportolásra is időt kell szánnod. A petyhüdt karral 2 hét alatt már csodákat tehetsz!

Gyakorlat:

Klasszikus, de az egyik legjobb és leghatásosabb gyakorlat a tricepsz fejlesztéséhez a fekvőtámasz. Kezdetekben ha túl nehéznek bizonyul a gyakorlat, csinálhatod térdelőtámaszban is, a kezeket vállszélességnél kicsit szélesebbre tartva. Ha pedig már túl könnyűnek tűnik ez a gyakorlat, számtalan lehetőség van nehezíteni. Például: tartsd szűken a kézfejedet, emeld fel az egyik lábadat. A fekvőtámasz pozícióban a lábfej első felével és a két karral támasztod magadat a talajon, feszesen tartva a feneket, hátat és hasat. Ha a két kart a törzshöz közelebb (szűkebben) tartod, akkor biztosan a tricepszre dolgozol. Minél szélesebb a kartartás, annál nagyobb mértékben kap a mellizom terhelést. Eleinte próbálj 8-at megcsinálni, majd fokozatosan emelheted az ismétlésszámot.

BABA

A baba első játéka - Kendőlengető: A gyermek egy takarón fekszik a hátán. Lengess felette színes, vékony kendőt. Majd játssz vele „Kukucs” játékot. Pár lengetés után terítsd rá a kendőt és kérdezd meg: „Hol a baba? Majd szép lassan húzd le róla és mondd: „Kukucs, itt a baba!”  A játék másik verziója, ha te bújsz el egy kendő mögé. Kérdezd meg a babától: „Hol a mama?” Majd szép lassan bukkanj elő a takaró valamelyik oldalán és mondd: „Kukucs, itt a mama!” Mindig máshol bukkanj elő.

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Aligátor

1. Kh.: térdelő támasz, kar enyhén hajlítva, tenyér vállszélességben, vállmagasságban a talajon, befelé fordítva, ujjak egymás felé néznek, gyermek előtted a talajon.
1.ü.: karnyújtás
2.ü.: karhajlítás kiinduló helyzetbe

2. Előbbi feladat annyi változtatással, hogy a tenyér most párhuzamos, ujjak előre néznek
Ismétlésszám: 10x

A gyakorlat közben a teljes testsúly a karon, törzs egyenes, farizom megfeszítve.

Hatás: kar, törzs, far, lábizom erősítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése