2016. október 25., kedd

Aktívan a babával 30. hét

ANYA

Az úszás: az úszás kellemes időtöltés, kikapcsolódás, lazító és pihentető mozgásforma. Akik rendszeresen járnak úszni, tudják milyen jótékonyan hat szervezetükre a vízben lebegés, tempózás. Élmény ebben a természetes közegben megszabadulni a testi és lelki terhektől…Az úszás élettanilag az egyik legkiválóbb aerob mozgásforma. Pozitív élettani hatásai miatt, szinte minden korosztály számára ajánlott. Technikáját ráadásul viszonylag könnyen elsajátíthatod.

Tipp:
1. Válassz olyan medencét, ahol babaúszást is szerveznek. Itt a tisztaság, a klórtartalom és a hőmérséklet is fokozottan kontrollált.
2. Kerüld a túl hideg vizet! Az optimális hőmérséklet 26-27 fok. A 20 foknál hidegebb vízben maximum 30 percig szabad tartózkodni.
3. Úszás után azonnal vedd le a vizes fürdőruhát, és használj intim mosakodó gélt a Ph helyreállítása érdekében.

BABA

A játékszőnyeg: a kúszás tanulásának remek segítése, ha távolabb helyezel el tárgyakat a játszószőnyegen. Ahhoz, hogy megkaparintsa, közelebb kell jutnia hozzájuk. Azzal is segítheted őt, hogy a térdeit oldalra felhúzod, és a kezeddel alátámasztod a talpát, ő pedig reflexszerűen eltolja magát.

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Áll a baba

Kh.: terpeszülés, a gyermek a szemben, a térden ül ejtőernyő tartásban.

1. ü. A gyermek állásba emelése úgy, hogy a lába érinti a talajt, kilégzés. A gyermek teste emeléskor függőleges. (Közben mondd: “Áll a baba!”)
2. ü. A gyermek leültetése a talajra (Közben mondd: “Ül a baba!”)
3. ü. A gyermek lefektetése a talajra (Közben mondd: “Fekszik a baba!”)
Variáld úgy az 1., 2., 3. helyzeteket, hogy a gyermeknek az új testhelyzet meglepetés legyen.

Ez a feladat a babával szigorúan 9 hónapos kor után végezhető. Ha még nem áll a baba, akkor a teljes súlyát te tartsd, ne terheld a lábát. 9 hónapostól kisebbeknél fekvő helyzetből ülő helyzetbe emelés és leengedés gyakorolható már 5 hónapos kortól, azzal a szigorú megkötéssel, hogy a gyermeknek félig ülő helyzetben kell lennie.

Hatás: A gyakorlat erősíti a kar és törzsizmokat. Fejleszti az ülés és állás készségét, erősíti a törzs és a nyak izmait, segíti a fejkontroll kialakulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése