2016. október 25., kedd

Aktívan a babával 32. hét

ANYA

A kerékpározás: ez a kellemes mozgásforma, bárki által végezhető és élvezhető aerob mozgásforma. Rendszeres gyakorlása megalapozza a testi és lelki fittséget. Legyen szó szobakerékpározásról, mountain bike, túra- vagy városi közlekedésről, az élettani hatások ugyanazok. Javítja a szív- és érrendszer állóképességét, gazdaságossá teszi a szív munkáját, fokozza a szervek vérellátását, javítja a légzőrendszer munkáját és az anyagcsere paramétereket. Növeli az állóképességet, mindemellett kíméli az ízületeket, de a test összes izmát megmozgatja. Az izommunkában elsősorban a láb izmai vesznek részt, de természetesen a felsőtest, a csípő rögzítése, a karok, nyak, váll megfeszítése, a kormány irányítása is dolgoztatja az izmokat.

Tipp: Figyelem, a babádat csak akkor tedd biciklis ülésbe, ha már egészen stabilan ül (leginkább egy éves kor után).

BABA

A baba első játéka - labdázás: a baba elragadtatva figyeli a guruló, repülő színes labdát, de meglepődik, ha véletlenül ő hozza mozgásba. Guríts neki labdát, miközben ő hason fekve helyezkedik el. Ejts neki labdát, miközben ő háton fekve helyezkedik el. Felfújt lufival próbálkozhatsz. Az lassabb, így a gyerek jobban tudja követni a szemével. Fejleszti a szem-kéz koordinációt, a gyermek megtanul dobni-elkapni, szabálykövetés is kialakul benne. 

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Kolibri

Kh.: terpeszállás, gyermek a kézben (=Hinta tartásban)
360 fokos forgás egyik és másik irányba
Ismétlés szám: 5-5x

Kiinduló helyzetben a fej, váll, csípő, térd, boka egy képzeletbeli vonallal összekötve. Tekintet előre néz.

Gyermekkel: ez a feladat igazán gyermekkel a kézben értelmezhető. Elsősorban az ő tartása az erősítő. A gyermeket meglendíted (=Hinta tartásban) és így forogtok körbe először lassabban, majd gyorsabban. Lehet úgy is végezni a gyakorlatot, hogy a gyermeket Repülő tartásban, arccal kifelé vagy befelé tartod.

Hatás: kar, láb, farizom erősítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése