2016. október 25., kedd

Aktívan a babával 33. hét

ANYA

A kerékpár edzés: a combon és a fenéken lévő narancsbőr legnagyobb ellensége a rendszeres tekerés, tehát, aki formás lábat és feneket szeretne, válassza a tekerést. A kerékpározás technikát tekintve figyelj a következőkre: 1. a gerinc, derék mindig egyenes, ne dőlj előre túlzottan, 2. talpad első részével taposd a pedált, 3. erőt a combból fejtsd ki.

Tipp:
1. Tekerj hetente legalább 3x20 percet. Használd ki a bevásárlást, munkába menetelt és egyéb teendőidet az edzésre.
2. Hétről hétre emeld a bicajozással töltött időtartamot.
3. Fokozd a terhelést a tempó intenzitásának emelésével.
+1. Amikor a babád stabilan ül már,menj vele tekerni. Ültesd őt a korának és testsúlyának megfelelő biciklis ülésbe.

BABA

A baba fejlődése: mozgáskészségét tekintve már négykézlábra emelkedik, kezdi mászást. Értelmi érzelmi és beszédkészség tekintetében már különbséget tesz ismerős és ismeretlen emberek között. Gügyörészik, egyre több szót vagy kifejezést megért. Egyre jobban ragaszkodik az édesanyához és az édesapjához. Kedvenc játéka a labda gurítgatás, játékpakolgatás dobozból vagy dobozba, tárgyak egymásra pakolgatása (toronyépítés).

Tipp: tedd a gyermeket járókába, ha szükséges. Ne használj viszont bébi kompot. A játszótéren próbáljátok ki a bébi hintát.

A baba tartása -kosárka: Te álló helyzetben vagy. Az ujjaid összekulcsolásával kialakult „kosárba” ül a gyermek, arccal kifelé néz. Az összefont kar (azaz kosár) a gyermek térdhajlatánál. A babát a combjánál alulról fogod, nehogy kiugorjon a kezedből. Ezt a fogást akkor használjuk, ha a gyermek már stabilan ül.

ANYA ÉS BABA

Torna a babával - Halacska 2.

Kh.: hason fekvés, rézsútos magastartás.
1. ü. kar és lábemelés, taps a fej felett, belégzés.
2. ü. kar és láb leengedés kh-be, kilégzés. Ismétlésszám: 10x

Törzsemeléskor a fej, a kar és a törzs egy vonalban. Lábemeléskor a láb végig nyújtva, lábfej lefeszítve. A láb és törzs leengedése lassú mozdulat. Farizom végig megfeszítve. (Gerinc bántalmak esetén törzsemelés helyett csak karemelés és taps, a homlok a talajon marad). Tegyél egy vékony párnát a pici feje alá, hogy jobban lásson.

Hatás: a gyakorlat tartásjavító, erősíti a kar, törzs, láb, és farizmokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése