2016. november 15., kedd

Aktívan a babával 34. hét

ANYA

Nyújtás-lazítás: Egy erősítő program után elengedhetetlen az izmok megnyújtása, az ízületek lazítása. Rendszeres erősítés, de nyújtás hiányában ugyanis az izom bekeményedik, állandóan tónusban lesz. Következtetésképpen, az izom rugalmassága (és így ereje) csökken, mozgástartománya beszűkül, az ízületek mozgástere pedig korlátozódik. 

Nyújtás közben nyugodtan, lassan lélegezz. Minden nyújtást tartsd meg abban a helyzetben, ahol érzed az izom húzódását. Ekkor vegyél egy mély levegőt, fújd ki miközben  elszámolsz 10-ig. (Ha térdízületi probléma miatt nem tudsz kényelmesen térdelő ülésben ülni, végezd a gyakorlatokat állva.)

Gyakorlatok:

1. Kiinduló helyzet: zártállás ujjfűzés a tarkón - a fej húzása előre a mellkashoz.
A gyakorlat második része - zárt állás bal kézzel átfogás a fejtetőn (annak jobb oldali részét érintve) - a fej húzása oldalra a bal váll irányába (kartartás cserével a másik oldalra is).

2. Kiinduló helyzet: zárt állás, mellső középtartásban bal kéz nyújtva, a jobb kéz bal könyököt átfogja - a nyújtott kar behúzása mellkashoz, majd kartartás csere.
A gyakorlat második része - zárt állás, magas tartás, bal kéz enyhén hajlítva, a jobb kézzel könyöknél fentről átfogva - az enyhén hajlított kar nyújtása, majd kartartás csere.
Nyújtások során a törzs maradjon mozdulatlan, egyenes.

3. Kiinduló helyzet: zárt állás mellső középtartásban ujjfűzés- a tenyér kifordítása előre, majd visszafordítása.
Kiinduló helyzet: zárt állás, magas tartásban ujjfűzés - a tenyér kifordításával nyújtózkodás felfelé, majd vissza

4. Kiinduló helyzet: zárt állás, magas tartás - törzshajlítás előre (a mellkas közelítése a térdhez).
Előre hajláskor a láb és a törzs is egyenes, vagy bokaérintés, vagy lábszárérintés.

BABA

A baba első játéka: A baba kedvenc játékai közé tartozik a játékpakolgatás dobozból-dobozba. Tegyél ki neki néhány színes dobozt, kis könnyen megfogható formákat és bízd rá a pakolászást.

ANYA ÉS BABA

Torna a babával -Strucc

Kh.: zárt állás, mélytartás
Helyben futás
Ismétlés szám: 10x
Kiinduló helyzetben a fej, váll, csípő, térd, boka egy képzeletbeli vonallal összekötve. Tekintet előre néz. Törzs kissé előre dől. A váltott karral végy lendületet. A talajra mindig puhán érkezz, a talp első részével.
Gyermekkel: lehet úgy végezni a gyakorlatot, hogy a gyermek ölben vagy a hátadon tartod (= Kosárka vagy Zsoké tartás). Ha a hátadon tartod, törzseddel kissé dőlj előre. A törzs egyenes marad.
Haladással: egyszerű futás.

Hatás: láb, farizom erősítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése