2013. június 15., szombat

EDZÉSTÁR KISMAMÁKNAK

A kismama speciális időszaka a várandósság alatti és az az utáni (gyermekágyi időszak - első 6 hét, illetve szoptatás ideje - 6. héttől a szoptatás befejezéséig tartó) hónapokat jelenti. Figyelembe véve, hogy a baba megszületésétől számított 3. hónap után a kismama már készen áll a fokozatos terhelésre, a Kismama edzéstár leginkább a várandósságtól eddig a 3. hónapig érvényes.

​​​Érdemes tehát körülnézni az alábbi helyeken: Edzéstár Anyukáknak - babás edzések és Edzéstár Nőknek - általános edzések összeállításához.

Figyelem! Krónikus betegségek (pl. szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás, ízületi és gerinc problémák, a kismama speciális állapota (pl.: császármetszés utáni mozgás), kóros túlsúly esetén fontos kikérni orvos és/vagy mozgásterapeuta véleményét az edzésprogram összeállításához. Bizonyos esetekben ugyanis szigorúan gyógytornász felügyelete alatt szabad csak végezni tornát. Hangsúlyozandó, hogy egészségügyi kockázat esetén sem kell lemondanunk a sportolásról.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése